Vaak gestelde vragen

Algemeen

Momenteel worden de eerste klanten voorzien van een aansluitpunt in Genk.
Heb je een e-mail adres wat niet van een provider is, bijvoorbeeld Gmail, Outlook, Hotmail dan kan je deze ook gebruiken met FASTfiber.
Dit kan volgens de voorwaarden via Easy Switch en kan je aangeven geven tijdens het bestelproces.

Installatie

De installatie kan je zeer eenvoudig zelf. 2 dagen voor de activatie ontvang je de glasvezel router. Deze verbind je met je glasvezel aansluitpunt met een meegeleverde kabel. Vanaf de lijn actief is krijg je een bericht (e-mail/sms) en wordt de router door FASTfiber automatisch geconfigureerd.
Als je reeds een glasvezel aansluitpunt hebt in je huis duurt het gemiddeld 5 werkdagen en maximaal 10 werkdagen. Als je nog geen glasvezel aansluitpunt hebt in je huis, dient eerst het aansluitpunt voorzien te worden. Wanneer de uitrol van de Fluvius glasvezel in jouw regio aan de gang is kan je aangesloten worden wanneer de uitrol in jouw straat passeert. Indien de uitrol in jouw regio al uitgevoerd is, zal je waarschijnlijk op korte termijn van een glasvezel aansluitpunt kunnen voorzien worden.

Internet

Met glasvezel surf je supersnel op het internet - het is de technologie van de toekomst. Ze verzekert de allerbeste prestaties door gegevens te versturen via licht. Een glasvezelkabel loopt steevast direct naar je voordeur, zonder onderbrekingen. Grootste voordeel? De snelheid van je internet wordt niet langer verstoord door externe factoren, zoals de afstand tot de wijkcentrale, piekuren, buren … Je geniet dus met andere woorden van een uiterst betrouwbare verbinding!
Glasvezel gaat voor de hoogst mogelijke internetsnelheid en dataverwerking. Zo kun je probleemloos een film streamen terwijl de kinderen Youtuben en nog iemand anders foto’s naar vrienden verstuurt. Ook tijdens piekuren.
De snelheid is volledig symmetrisch. Met andere woorden, je download- en uploadsnelheid zijn even hoog! Je kunt dus een video net zo snel versturen als ontvangen. Een groot voordeel voor al wie enorm veel data verbruikt.
De FASTfiber routers hebben standaard 2,4 Ghz N en 5 Ghz AC Multi-Mimo met Gigabit LAN poorten.

Vaste Telefonie

Tijdens je bestelling kan je een vaste lijn toevoegen en kiezen om je vaste nummer over te dragen naar FASTfiber. Je kan ook een nieuw nummer kiezen met vermelding in de Witte Gids of een geheim nummer.
Bel overdag en 's avonds naar alle vaste en mobiele nummers in België aan 7 cent per minuut. Facturatie per seconde, na de 1ste minuut.

TV

We zijn in gesprek met de TV-maatschappijen om binnenkort ook TV aan te bieden. Maar met het supersnelle ongelimiteerde FASTfiber glasvezel internet kan je perfect de meeste TV kanalen en films streamen met bijvoorbeeld een Google Chromecast of Android TV. Denk aan VRT NU, VTM GO, Netflix, Apple TV, Disney PLUS, ....