Vaak gestelde vragen

Algemeen

Momenteel worden de eerste klanten voorzien van een aansluitpunt in de Genk. Regelmatig zullen we updates publiceren op onze website op de 'Beschikbaarheid' pagina.

Installatie

De installatie kan je zeer eenvoudig zelf. 2 dagen na de bestelling ontvang je de glasvezel router. Deze verbind je met je glasvezel aansluitpunt met een meegeleverde kabel. Vanaf de lijn actief is krijg je een bericht (e-mail/sms) en wordt de router door FASTfiber automatisch geconfigureerd.
Als u reeds een glasvezel aansluitpunt heeft in uw huis duurt het gemiddeld 5 werkdagen en maximaal 10 werkdagen. Als u nog geen glasvezel aansluitpunt heeft in uw huis dient eerst het aansluitpunt voorzien te worden wat ongeveer 10 werkdagen extra neemt.

Internet

Met glasvezel surf je supersnel op het internet - het is de technologie van de toekomst. Ze verzekert de allerbeste prestaties door gegevens te versturen via licht. Een glasvezelkabel loopt steevast direct naar je voordeur, zonder onderbrekingen. Grootste voordeel? De snelheid van je internet wordt niet langer verstoord door externe factoren, zoals de afstand tot de wijkcentrale, piekuren, buren … Je geniet dus met andere woorden van een uiterst betrouwbare verbinding!
Glasvezel gaat voor de hoogst mogelijke internetsnelheid en dataverwerking. Zo kun je probleemloos een film streamen terwijl de kinderen Youtuben en nog iemand anders foto’s naar vrienden verstuurt. Ook tijdens piekuren.
De snelheid is volledig symmetrisch. Met andere woorden, je download- en uploadsnelheid zijn even hoog! Je kunt dus een video net zo snel versturen als ontvangen. Een groot voordeel voor al wie enorm veel data verbruikt.

Telefonie

Tijdens je bestelling kan je een vaste lijn toevoegen en kiezen om je vaste nummer over te dragen naar FASTfiber. Je kan ook een nieuw nummer kiezen met vermelding in de Witte Gids of een geheim nummer.

TV

We zijn in gesprek met de TV-maatschappijen om binnenkort ook TV aan te bieden. Maar met het supersnelle ongelimiteerde FASTfiber glasvezel internet kan u perfect de meeste TV kanalen en films streamen met bijvoorbeeld een Google Chromecast of Android TV. Denk aan VRT NU, VTM GO, Netflix, Apple TV, Disney PLUS, ....