Hoe installeer en configureer ik mijn FRITZ!Box 7530 voor gebruikt met een fiber-verbinding

Intro #

De door FASTfiber verkochte FRITZ!Box is al geconfigureerd. Je hoeft hem alleen maar aan te sluiten. Volg de onderstaande stappen.

De FRITZ!Box aansluiten #

Aansluiten op het stopcontact #

→ Sluit de voeding aan op het contact van je FRITZ!Box
→ Steek het andere uiteinde in een stopcontact

Sluit de FRITZ!Box aan op de fiber ONT #

→ Steek de geel-witte netwerkkabel in de LAN1-poort van je FRITZ!Box
→ Steek het vrije uiteinde van de kabel in de LAN-poort van je Fiber ONT waarop de lijn is geactiveerd.

Standaard is de internetservice actief op de LAN-poort 1-1 van de Fiber ONT, maar als er al eerder een glasvezelverbinding actief was op de ONT, is de internetservice actief op de volgende poort, 1-2. U vindt het juiste poortnummer op de orderbevestiging. Sommige nieuwe fiber ONT’s hebben maar 1 LAN-poort, sluit in dit geval uw netwerkkabel aan op deze LAN-poort.

Sluit je pc of laptop aan op je FRITZ!Box #

Een draadloze verbinding gebruiken (Wi-Fi) #

De wifi (SSID) vind je in je wifi-instelling op je pc als ‘FRITZ!Box 7530 XX’.
De netwerksleutel (WIFI Key) vind je onderaan het modem onder WLAN Network Key. De netwerksleutel bestaat altijd uit 20 cijfers zonder spaties of andere tekens. Raadpleeg de handleiding van je apparaat (pc) om verbinding te maken via wifi.

Je kan de WIFI-functie van het modem in- en uitschakelen door simpelweg op de WLAN-knop bovenop het modem te drukken. Het WLAN-lampje aan de voorkant van de modem is groen als de WIFI-functie is ingeschakeld.

Een LAN-kabel gebruiken #

→ Steek de netwerkkabel in de LAN-aansluiting van de computer
→ Steek het vrije uiteinde van de kabel in een van de overige LAN-aansluitingen (LAN 2 — LAN 4) van de FRITZ!Box.

Powered by BetterDocs

Have no product in the cart!/support/hoe-kan-ik-mijn-fritzbox-7530-installeren-en-configureren-voor-mijn-fiber-verbinding/