Mijn eigen internet modem/router gebruiken, niet aangekocht bij FASTfiber

De modem/router aangekocht bij FASTfiber is al geconfigureerd en dien je enkel te connecteren.  Als je je eigen modem/router (niet aangekocht bij FASTfiber) wil gebruiken voor je fiber of VDSL verbinding, vind je hieronder meer info om deze zelf manueel te configureren, alsook de lijst van goedgekeurde modems/routers.

Voor VDSL (over het Proximus netwerk)

Modems en firmware die ik kan gebruiken op het VDSL netwerk

Volgende modems zijn officieel gecertifieerd voor gebruik op het nationale VDSL netwerk in België:
✓ Proximus BBOX3(v+)
✓ FRITZ!Box 3490 (firmware FRITZ!OS 6.52, 7.01, 7.12, 7.28, 7.29, 7.30 en 7.31)
✓ FRITZ!Box 7360 (v1 firmware FRITZ!OS 6.31, v2 firmware FRITZ!OS 6.52 en 6.53)
✓ FRITZ!Box 7430 (firmware FRITZ!OS 6.52, 7.01, 7.21, 7.28, 7.29 en 7.31)
✓ FRITZ!Box 7490 (firmware FRITZ!OS 6.52, 6.53, 7.01, 7.12, 7.28, 7.29 en 7.57)
✓ FRITZ!Box 7530 (firmware FRITZ!OS 7.02, 7.03, 7.12, 7.13, 7.28, 7.29, 7.56 et 7.57)
✓ FRITZ!Box 7530 AX (firmware FRITZ!OS 7.28, 7.29, 7.31, 7.56 en 7.57)
✓ FRITZ!Box 7590 (firmware FRITZ!OS 7.01, 7.12, 7.13, 7.28, 7.29, 7.56 en 7.57)
✓ FRITZ!Box 6890 LTE (firmware FRITZ!OS 7.01, 7.03, 7.12, 7.13, 7.28, 7.29, 7.56 en 7.57)

Indien je een andere modem of FRITZ!OS-versie gebruikt, wordt je DSL-lijn op een fall-back profiel gezet, met een beperkte snelheid van 7,5 Mbps down en 0,5 Mbps up.

Voorbeeld voor een Fritzbox

1. Kies OTHER INTERNET PROVIDER
2. Onder Account Information, de DSL-gebruiker en wachtwoord invullen.

3. Kies Annex B
4. Activeer “Use VLAN for internet access” en vul bij VLAN-ID de waarde 10 in.

5. De configuratie is voltooid. Klik op apply om je internetverbinding te activeren

Voor FIBER (over het Proximus netwerk)

Modems en firmware die ik kan gebruiken op het FIBER netwerk

Voor Fiber kan je het merk en type van router zelf kiezen zolang deze onderstaande specificaties heeft:

✓ Een PPP-verbinding kunnen opbouwen.
✓ VLAN 10-tagging ondersteunen.
✓ Een gigabit ethernet-poort hebben (anders is de snelheid beperkt tot 100 Mbps).

Je sluit je router dan aan op de LAN-poort 1 van uw Fiber NT (ONT).
Wij raden je de router FRITZ!Box 7530 aan die we zelf verkopen, volledig ondersteunen en waarmee je ook de Mesh wifi bundel kan verbinden om een goed wifi signaal te hebben in alle ruimtes van je woning.

Voorbeeld voor een Fritzbox

1. Verbind je met de WIFI van de Fritzbox en meld je aan op de GUI van de FritzBox door volgende te typen in een internet browser (Chrome, Edge, Safari,..) : http://fritz.box/

Het wachtwoord staat op de sticker onderaan de modem vermeld.

2. Klik in het menu links op “Account information” en vervolgens op het tabblad “Internet connection”.  Indien er hier in de plaats een wizard verschijnt dien je de wizard af te sluiten.
3. Kies “Other internet service provider” bij Internet service provider.
4. Kies bij “Connect via”: Connection to an external modem or router

Scroll naar beneden:

5. Kies bij “Operating mode”: Establish own connection to the internet
6. Vul bij “Account information” je internet gebruiker en wachtwoord in.

Scroll naar beneden:

7. Activeer “Use VLAN for internet access” en vul bij VLAN-ID de waarde 10 in.
8. De configuratie is voltooid. Klik op apply om je internetverbinding te activeren

Have no product in the cart!/support/mijn-eigen-internetmodem-gebruiken-en-instellen/